Over kinesiologie

Praktijk voor Kinesiologie en Natuurgeneeskunde

Kinesiologie is een methode waarbij door middel van een spiertest gezocht wordt naar de oorzaak van een probleem of onbalans. De oorzaak waardoor iemand uit balans is geraakt, kan structureel, emotioneel of chemisch van aard zijn.

  • Structuur: klachten door verkeerde lichaamshouding, RSI door veel herhaalde bewegingen, spanning in spieren, gewrichten en pezen
  • Emotie: stress, angst, nervositeit, depressie
  • Chemie: voedingsallergie of intolerantie, voedingstekorten, te veel toxines, water tekort, hormoonbalans

Omdat de mens uit een geheel bestaat, zal een onbalans in het ene vlak een onbalans in een ander vlak teweeg brengen. Met kinesiologie kan deze balans weer worden hersteld. Door gebruik te maken van diverse technieken, zoals o.a.stress reductie, fysieke correcties, aanpassingen in het voedingspatroon, het behandelen van allergieen, gebruiken van (wervel-) reflexpunten, acupressuurpunten, meridanen en chakra’s kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam zijn werk weer doen.

Kinesiologie gaat ervan uit dat alles wat wij in het leven hebben meegemaakt in ons lichaam wordt opgeslagen. Ook al kunnen wij ons dat niet meer bewust herinneren. Een nare ervaring van vroeger kan nu dus nog steeds invloed hebben op ons gedrag of gezondheid.Ook bepaalde overtuigingen (ik kan het toch niet, ik doe het toch niet goed etc) zetten zich vast in het lichaam en kunnen klachten veroorzaken. Het kan echter ook zijn dat bepaalde klachten verstoringen in de psyche veroorzaken.

Kinesiologie biedt de mogelijkheid om bij deze en andere klachten een oplossing te vinden.