Over Touch for Health

Praktijk voor Kinesiologie en Natuurgeneeskunde

Touch for Health is een spier- en energieversterkende methode. Het doel is om het lichaam in een optimale conditie te brengen en te houden.

Bij Touch for Health neemt de wervelkolom een centrale plaats in. Een goede stand van de wervelkolom biedt een sterke basis voor een goede gezondheid. Spieren houden de wervelkolom op zijn plaats. Bij een goede houding hebben de spieren aan beide zijden van de wervelkolom dezelfde spanning. De spieren zijn dan in balans. Door allerlei redenen, zoals emoties, reacties op voeding, verkeerde belasting, ongevallen etcetera kan de spierspanning veranderen. De spieren kunnen dan verkrampen of verzwakken.Als dit zich voordoet, kan ergens in het lichaam een klacht ontstaan. Dit kan op fysiek, psychisch en mentaal gebied zijn, wat zijn weerslag zal hebben in het gehele functioneren van de mens.

Door middel van spiertesten kijk ik welke blokkades aanwezig zijn en op welke manier de balans weer kan worden hersteld.

Naast het opheffen van blokkades door toepassingen uit de Touch for Health, kan het ook mogelijk zijn dat er aanpassingen nodig zijn binnen de voeding of dat het lichaam verder in balans gebracht dient te worden door onder andere fytotherapie, vitamines/mineralen, homeopathie, bloesemremedies en/of voetreflexologie.