Voeding & allergieën

Praktijk voor Kinesiologie en Natuurgeneeskunde

Steeds meer mensen hebben allergische klachten. Dit kan onder andere komen door een zwakker immuunsysteem, meer vervuiling, meer E-stoffen in de voeding, tekorten in de voeding, stress, te veel prikkels, vaccinaties.

Allergieën worden behandeld door middel van de TAT. Met deze methode kan er gekeken worden welke allergieën en/of intoleranties er zijn en kunnen deze gebalanceerd worden. Het kan gaan om een allergie voor voeding, maar ook een allergie voor dieren, stoffen, grassen, pollen en al het andere waar een mens mee te maken heeft.

Naast het behandelen van allergieën wordt ook gekeken welke voeding energie kost of juist meer energie geeft en of er tekorten zijn op het gebied van vitaminen of mineralen.Tekorten in voeding kunnen namelijk aanleiding geven tot allerlei klachten. Het is echter niet altijd noodzakelijk om allerlei supplementen te gaan gebruiken. Soms is het voldoende om iets in het voedingspatroon te veranderen. Wanneer dat niet voldoende is, kan gebruik worden gemaakt van een supplement. Met kinesiologie kan getest worden wat het beste middel is.

Soms nemen mensen zelf voeding mee om uit te laten testen of ze ergens wel of niet goed tegen kunnen. Zeker bij baby’s kan het zinvol zijn om te testen waar de baby wel of niet gevoelig voor is, dit ook om reacties te voorkomen.